Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vintage / Waarom een vintage Rolex?!
 
AmsterdamVintageWatches

    

Hi forummembers,
Ik heb uiteengezet wat Rolex voor mij betekent en wat het voor jou kan betekenen als je een vintage Rolex koopt. Lijkt me interessant om te horen wat jullie ervan vinden. Veel leesplezier, Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches.

Rolex is zonder twijfel het merk dat het meeste invloed heeft gehad in de horlogewereld. Vraag een willekeurige persoon op straat om een horlogemerk uit het hogere segment op te noemen en 9 van de 10 zal Rolex noemen. Met een verbazingwekkende geschatte omzet van 3 miljard per jaar werd Rolex niet voor niets een plekje toebedeeld in de lijst van 100 meest waardevolle wereldwijde merken. Tevens tweemaal op rij nummer 1 in de lijst van “Most reputable” merken van Forbes. Ik zal toelichten waarom Rolex dit in mijn ogen absoluut verdient heeft.

Rolex heeft door de jaren heen een zeer eigenzinnig pad bewandeld. Vanaf het begin tot vandaag de dag maken ze louter duurzame horloges van hoge kwaliteit met een eeuwigheidswaarde. De filosofie van Rolex was dan ook dat ze betrouwbare, degelijke horloges produceerde die lang mee konden, zodoende lieten ze vaak gecompliceerde ‘nutteloze’ functies buiten beschouwing. (Rolex zou bijvoorbeeld nooit een Tourbilon maken). Het zijn altijd erg gebruiksvriendelijke horloges geweest.

Naast de functionaliteit zijn uiteraard ook ‘de looks’ van groot belang geweest. De modellen zijn herkenbaar en erg goed uitgebalanceerd. Ze wijken bovendien niet snel af van hun modellen, onder het mom van ‘never change a winning formule’ worden slechts kleine veranderingen aangebracht in de lijnen. Een goed voorbeeld is als je een Submariner van 1954 bekijkt en een van vandaag de dag; zodoende mag je ook zeer zeker concluderen dat het tijdloze horloges zijn en niet aan mode onderhevig. Als Rolex dan ook een nieuwe lijn introduceert staat de horloge minnende wereld op z’n kop.

De praktische kant en het uiterlijk zijn reeds besproken en verklaren een groot deel van het succes, echter wel in combinatie met nog een factor: de Marketing. Uit een ondernemend perspectief kan je niets anders dan respect hebben voor Rolex. Een goed product hebben is één ding, maar dan moet je het ook nog goed op de markt weten te brengen en dat heeft Rolex ijzersterk gedaan. Bij de introductie van de waterdichte Oyster case zwom iemand het kanaal van Engeland naar Frankrijk over met uiteraard een Rolex om zijn pols, dit is slechts één van de vele publiciteitsstunts van Rolex die bij belangrijke gebeurtenis altijd haantje de voorste was; zoals bij bijvoorbeeld de beklimming van de Mount Everest (alleen bij de maanlanding was Omega ze voor, ik heb nog altijd het idee dat Rolex dat tot op de dag van vandaag maar moeilijk kan slikken.) Rolex creëerde de illusie dat als je echt iets betekende dat je dan een Rolex om je pols moet hebben, het is dan ook uitgegroeid tot een waar statussymbool. Onderstaande afbeelding illustreert goed hoe Rolex dat aanpakte met teksten als ‘If you were flying the Concorde tomorrow you’d wear a Rolex’. Het lijstje bekende mensen die een Rolex dragen is enorm en indrukwekkende met namen als Paul Newman, Eric Clapton, Pele en uiteraard niet te vergeten James Bond (in veel films).
Niets meer dan lof voor Rolex. Na dit verhaal begrijp je ongetwijfeld dat ik blij ben om dagelijks met Rolex te werken bij Amsterdam Vintage Watches. Hier werken wij dag in dag uit met de mooiste modellen uit de geschiedenis van Rolex, want nee wij verkopen geen nieuwe Rolex horloges, maar vintage modellen. Met zo’n rijke geschiedenis als die van Rolex is het prachtig om iets concreets daar uit in je handen te houden of om je pols te dragen, want ik verkies zondermeer de vintage Rolex over de moderne.

-      Historie
Een stukje mechanische geschiedenis om de pols. Ook de huidige modellen zijn veelal gebaseerd op ontwerpen en uitvoeringen van 50 jaar geleden. De nostalgie druipt er bij een echte vintage vanaf.

-      Uniek
Destijds werden modellen in veel kleinere oplages gemaakt en er veranderde telkens optisch veel. Ook werd er voor wijzerplaten vaak gebruik gemaakt van organische verf en tritium, wat overtijd karakteristiek kan verkleuren. (hier betalen verzamelaars en liefhebbers zelf ‘premiums’ voor) Zodoende verteld het niet alleen de tijd, maar ook een verhaal. Elk vintage horloge is anders terwijl de huidige modellen zo worden gefabriceerd dat het er altijd ‘perfect’/ als nieuw blijft uitzien. Dus onderscheid jezelf in plaats van voor de eenheidsworst te kiezen, toch minder gaaf als je buurman exact hetzelfde horloge heeft…

-      Plexi is sexy
Je hoort nog wel eens dat mensen een Rolex ‘protserig’ vinden, dan hebben ze duidelijk nog niet kennis gemaakt met de vintage modellen. Pas in 1970 (bij sommige modellen, vandaag de dag bij alle Rolex horloges) werd voor het eerst gebruik gemaakt van saffier glas. De harde glans van dit glas en dat vingerafdrukken erop blijven staan, maakt de look wat ‘goedkoper’ en pocheriger. Geef mij maar de zachte glans van een bol plexiglas. Oke, saffier glas krast minder snel dan plexiglas, maar krasjes kan je bij een plexiglas er zo uit polijsten en in het geval van een saffier glas mag je mooi een paar honderd euro aftikken voor een nieuw glaasje.

-      Maatvoering
Nog een reden waarom Rolex soms, ten onrechte, voor ‘patserklok’ wordt uitgemaakt is de maatvoering. Prima dat ook vroeger Rolex horloges produceerde met een kastdiameter van wel 40mm, alleen dit waren louter ‘professional toolwatches’. Als je met een Datejust of Day-Date van 41mm aankomt heb je de term ‘dresswatch’ duidelijk niet begrepen. Ook de buitensporig grote Yachtmaster 2, Sky-Dweller en Deep-Sea lijken op clowns-horloges mocht je geen Arnold Schwarzenegger of Sylvester Stalone zijn. Heb je iets te compenseren? Gelukkig lijkt Rolex dit recent te hebben gerealiseerd en worden het weer iets kleiner.

-      Vakmanschap
Er rollen vandaag de dag dus 1 miljoen horloges bij Rolex uit de fabriek, alle lof dat ze met deze hoeveelheden toch een uitermate hoge kwaliteitsstandaard hanteren. Maar met dat fabriekswerk mis je toch enigszins het ambacht. Denk aan prachtige ‘gilt’ of ‘pie-pan’ wijzerplaten, handmatig afgewerkte kasten en uurwerken; vintage vakmanschap!

-      Belegging
De vraag blijft toenemen terwijl het aanbod uiteraard niet groter wordt. Als je kijkt naar de prijsstijgingen in de vintage horloge markt kan de aanschaf van een Rolex ook financieel interessante motieven hebben. Wij bij Amsterdam Vintage Watches garanderen zelf dat we na aanschaf van een vintage Rolex minimaal hetzelfde bedrag teruggeven bij inruil. Maar zo kwam het ook niet zelden voor dat we horloges hebben verkocht en later hebben terug gekocht voor meer!

-      Duurzaam
Wellicht niet het eerste waar je aan denkt maar door geen nieuw gefabriceerd horloge te kopen beperk je uiteraard je ecologische voetafdruk. Bovendien zijn vintage Rolex horloges gemaakt om meerdere honderden jaren mee te gaan, mits goed onderhouden uiteraard.



_____
Bull

   

Nice story 👌



_____
CrownGuard
CrownGuard.com

    

Leuk verhaal en duidelijk dat je een voorkeur hebt voor vintage Rolex. Mooi om te zien.
Ik ben uiteraard ook liefhebber en verzamelaar van alles wat met Rolex en Rolex vintage te maken heeft.
Met name uitbreiding van kennis.

Wat je schrijft over de 'nieuwe' modellen ben ik het niet met je eens!
Protserig, lomp en de term dress niet begrepen als je een Skydweller aan hebt...
Dit is natuurlijk kolder. Prachtige op en top kwaliteit in edelstaal!
Prachtig onder een pak (liever niet vintage) of casual.

Zeker ook de dikke Deepsea. Voor velen te groot vanwege de polsmaat, maar wat een hoogstaande techniek in toolwatch techniek! TOP!! It's the way you wear it.

Om het dan Clownhorloges te noemen vind ik wat kort door de bocht. De enige die clown genoemd wordt is de 16613LB en dat vind ik wel grappig.

Over vakmanschap en handwerk en de ontwikkeling om een ultra nauwkeurig uurwerk te maken en dat alles in HUIS!

Dat is voor mij ook ROLEX ten top.
Lees dit stuk ook maar eens hoe vintage liefhebber enorme waardering ziet in de huidige lijn.
https://www.hodinkee.com/articles/inside-rolex

Voor mij dus niet alleen vintage waar ik van hou maar wel degelijk de nieuwe 'clowns'!!

groet Ramon



CrownGuard
CrownGuard.com

    

Wat bedoel je met ecologisch voetafdruk beperken?
Als ik dat Google kom ik op het volgende;

'De ecologische voetafdruk (ook mondiale voetafdruk of kortweg voetafdruk) voor een bepaald jaar is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep in dat jaar gebruikt om zijn consumptieniveau te kunnen handhaven en zijn afvalproductie te kunnen verwerken.'

Dus de vintage die ik 27 jaar geleden nieuw kocht had ik dus nu pas moeten kopen?



[bericht gewijzigd door CrownGuard op woensdag 05 juli 2017 15:33]

AmsterdamVintageWatches

    

Hi Crownguard,
Dank dat je de moeite hebt genomen voor dit stuk en thanks voor je feedback. Mijn kijk op moderne varianten moet je een beetje met een korreltje zout nemen. Ik ben zelf 1,75 en geloof me, als ik een 44mm Sea-Dweller om heb zie ik eruit als een clown Mbt dresswatches betrof het in specifiek de Datejust en Day-Date van 41mm die mijn inziens in 36mm vele beter in proportie zijn.

"Ecologische voetafdruk verkleinen" heeft te maken met je vervuiling op de aarde zo veel mogelijk te beperken. Dat kan je doen door afval te scheiden maar ook door een vintage te kopen in plaats van nieuw

Cheers



_____
R-sj-lex
Ram

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 15:46 schreef AmsterdamVintageWatches het volgende:
Hi Crownguard,
Dank dat je de moeite hebt genomen voor dit stuk en thanks voor je feedback. Mijn kijk op moderne varianten moet je een beetje met een korreltje zout nemen. Ik ben zelf 1,75 en geloof me, als ik een 44mm Sea-Dweller om heb zie ik eruit als een clown Mbt dresswatches betrof het in specifiek de Datejust en Day-Date van 41mm die mijn inziens in 36mm vele beter in proportie zijn.

"Ecologische voetafdruk verkleinen" heeft te maken met je vervuiling op de aarde zo veel mogelijk te beperken. Dat kan je doen door afval te scheiden maar ook door een vintage te kopen in plaats van nieuw

Cheers


Dus hoe kleiner de diameter, hoe groter jij lijkt?

Ieder zijn smaak/mening ik vind vintage ouwe afgedragen troep



_____
"Mensen gunnen je van alles totdat je het hebt"
Deeptona

   

Mooi stuk.

Maar als je nu geen nieuwe koopt, heb je over 20 jaar geen vintage. (die betaalbaar is)

Daarnaast vind ik vintage hartstikke mooi, mits je de klok zelf vanaf zijn "geboorte" in bezit hebt. Er worden mijn inziens astronomische bedragen betaald, voor klokken waarvan de afkomst in de sommige gevallen "discutabel" is. Er wordt veel gerommeld in vintage land en dat heeft uiteraard te maken met de hoge bedragen die dit soort praktijken aantrekt. (waar wat te verdienen valt, zijn er altijd mensen die daar gebruik van willen maken)

Dus mijn boodschap is: koop zoveel mogelijk nieuwe, dan heeft de volgende generatie weer veel keuze in het vintage.





_____
Choose, with no regret!
3186
rolex forever

   

Mijn idee..............is
Koop lekker wat je mooi vind ,en draag het met plezier en gezondheid,

Oud of nieuw..blond of zwart..tis voor een ieder....maar weet 1 ding voor vintage kan je het beste bij Roel AWCO of Jasper AVW zijn.

Groet Fred.


[bericht gewijzigd door Milan op woensdag 05 juli 2017 19:37]

_____
LEEF JE DROOM.
Rolext
Ted

   

Mooi verhaal! Ieder het zijne zou ik zeggen. Ik ben overigens nog nooit iemand tegen gekomen met dezelfde moderne rolex als ik droeg (uitgezonderd het forum treffen ). Ik erken de charme van vintage, maar zeker ook de prijs/kwaliteit verhouding van de nieuwe modellen tov de vaak zeer prijzige vintage modellen.



_____
BlackPearl

   

De Deepsea is een echte mannen klok, stoer en robuust, net zoals een AP Diver.

Vintage klokken kan ik ook wel waarderen, echter dan alleen de sportmodellen.
Dubbel rode Dweller, Comex duiker etc..

De oude datejust modellen zie ik meer als dames of nichten horloge's



_____
AmsterdamVintageWatches

    

Haha mooi toch hoe smaken verschillen. Gelukkig wel, anders zou iedereen met dezelfde Rolex rond lopen. Thanks voor jullie feesback en uiteenlopende meningen.



_____
vintage5513

   

Ben zelf een groot liefhebber van vintage. Leg mijn submariner tussen 20 andere en gegarandeerd dat ik de mijne er feiloos uithaal.

Vintage heeft gewoon wat meer personality en karakter dan nieuw.

Wat ik jammer vind is dat de vintage markt zo ontzettend geexplodeerd is. Met Rolex is dat al een tijd aan de hand, maar probeer maar eens een vintage Omega, Heuer, Universal Geneve, Longines, Enicar etc. etc. te kopen. Echt waanzin en vooral doodzonde als je het mij vraagt.

Ben een tijdje op reis nu en bij terugkomst ga ik mezelf op iets nieuws trakteren. Zit er toch weer aan te denken om een modern klokje te kopen. Zit te denken aan een Milgauss. Ondergewaardeerde klok en juist omdat je hem zo weinig ziet, boordevol karakter en misschien zelfs toekomstig vintage perspectief. Dat laatste is btw geen aankoop motivatie voor mij. Ik vind de Milgauss gewoon supervet en zou hem zeker veel dragen. Andere optie is de PAM00676. Eindelijk een Panerai naar mijn smaak en die niet te groot is voor mijn pols.


Aan de andere kant, op het moment dat ik een vintage winkel binnenloop, heb je altijd de kans dat je instant in love raakt. Misschien een mooi stalen chronograaf met zwarte (sector)dial, een gouden IWC met cal. 89, een Tank van Cartier, een reverso of memovox etc. etc. etc..... zoveel moois altijd te koop!



_____
3186
rolex forever

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 23:21 schreef AmsterdamVintageWatches het volgende:
Haha mooi toch hoe smaken verschillen. Gelukkig wel, anders zou iedereen met dezelfde Rolex rond lopen. Thanks voor jullie feesback en uiteenlopende meningen.



Graag gedaan,




_____
LEEF JE DROOM.
Dhr. B
Sub

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 14:53 schreef AmsterdamVintageWatches het volgende:
Bij de introductie van de waterdichte Oyster case zwom iemand het kanaal van Engeland naar Frankrijk over met uiteraard een Rolex om zijn pols


Die "iemand" was een jonge vrouw met de naam Mercedes Gleitze en droeg de Oyster case om haar nek niet om haar pols.



_____
Never Judge a book by it's cover.
AmsterdamVintageWatches

    

@vintage5513

Mooi geschreven en je hebt wel gelijk over de markt helaas...



_____
rolexrookie

   

leuk verhaal en ik kan kan je liefde voor vintage goed begrijpen (al heb ik zelf nog nooit vintage gekocht). Vooral wat betreft de 40+mm kasten zoals de YM II. Ik vind het ook afschuwelijk. Waar je, naar mijn mening, een klein beetje doorslaat is de duurzaamheid, grappig verzonnen maar niemand denkt bij de aanschaf van een horloge aan het milieu.



_____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 15:22 schreef CrownGuard het volgende:
Leuk verhaal en duidelijk dat je een voorkeur hebt voor vintage Rolex. Mooi om te zien.
Ik ben uiteraard ook liefhebber en verzamelaar van alles wat met Rolex en Rolex vintage te maken heeft.
Met name uitbreiding van kennis.

Wat je schrijft over de 'nieuwe' modellen ben ik het niet met je eens!
Protserig, lomp en de term dress niet begrepen als je een Skydweller aan hebt...
Dit is natuurlijk kolder. Prachtige op en top kwaliteit in edelstaal!
Prachtig onder een pak (liever niet vintage) of casual.

Zeker ook de dikke Deepsea. Voor velen te groot vanwege de polsmaat, maar wat een hoogstaande techniek in toolwatch techniek! TOP!! It's the way you wear it.

Om het dan Clownhorloges te noemen vind ik wat kort door de bocht. De enige die clown genoemd wordt is de 16613LB en dat vind ik wel grappig.

Over vakmanschap en handwerk en de ontwikkeling om een ultra nauwkeurig uurwerk te maken en dat alles in HUIS!

Dat is voor mij ook ROLEX ten top.
Lees dit stuk ook maar eens hoe vintage liefhebber enorme waardering ziet in de huidige lijn.
https://www.hodinkee.com/articles/inside-rolex

Voor mij dus niet alleen vintage waar ik van hou maar wel degelijk de nieuwe 'clowns'!!

groet Ramon




Heb je wellicht ook een samenvatting Jasper?


[bericht gewijzigd door D-FCU op vrijdag 07 juli 2017 09:08]

xelor63

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 17:55 schreef Deeptona het volgende:
Mooi stuk.

Maar als je nu geen nieuwe koopt, heb je over 20 jaar geen vintage. (die betaalbaar is)

Daarnaast vind ik vintage hartstikke mooi, mits je de klok zelf vanaf zijn "geboorte" in bezit hebt. Er worden mijn inziens astronomische bedragen betaald, voor klokken waarvan de afkomst in de sommige gevallen "discutabel" is. Er wordt veel gerommeld in vintage land en dat heeft uiteraard te maken met de hoge bedragen die dit soort praktijken aantrekt. (waar wat te verdienen valt, zijn er altijd mensen die daar gebruik van willen maken)

Dus mijn boodschap is: koop zoveel mogelijk nieuwe, dan heeft de volgende generatie weer veel keuze in het vintage.



Inderdaad Deeptona, de laatste tijd komen steed vaker horloges voorbij die door de "kenners" als topstuk worden omschreven maar blijken achteraf niet te kloppen. Verkeerde en zelfs fake onderdelen. Prototypes komen uit de hoge hoed, Veel PN daytona's met niet kloppende platen of gerestaureede kasten. Doe mij maar een nieuwe.

XELOR



_____
Hans Wilsdorf
aftermarket=replica

   

Ik lees juist op forums omdat ik kan kiezen wat ik bekijk en lees en niet wordt lastig gevallen met reclameblokken.
Gelukkig kan ik dit ook overslaan.



_____
aftermarket=replica
Skv

   

Quote:
Op woensdag 05 juli 2017 15:46 schreef AmsterdamVintageWatches het volgende:
Hi Crownguard,
Dank dat je de moeite hebt genomen voor dit stuk en thanks voor je feedback. Mijn kijk op moderne varianten moet je een beetje met een korreltje zout nemen. Ik ben zelf 1,75 en geloof me, als ik een 44mm Sea-Dweller om heb zie ik eruit als een clown Mbt dresswatches betrof het in specifiek de Datejust en Day-Date van 41mm die mijn inziens in 36mm vele beter in proportie zijn.

"Ecologische voetafdruk verkleinen" heeft te maken met je vervuiling op de aarde zo veel mogelijk te beperken. Dat kan je doen door afval te scheiden maar ook door een vintage te kopen in plaats van nieuw

Cheers

Ik durf wel te stellen dat de voetafdruk van een nieuwe even groot is als van een vintage. Waarom? Omdat het er om gaat hoe lang je een product blijft gebruiken (en het niet terugbrengt in de afvalketen). Gezien de kosten, status van het merk en kwaliteit van Rolexen zullen er vrij weinig nieuwe zijn die over een paar jaar bij het afval liggen. Ik denk dat de ecologische voetafdruk van een kermishorloge vele malen hoger ligt wat dat betreft.



_____
xelor63

   

@orchi_palar op IG maar eens bekijken. Daar wordt de vintage passion gierput open getrokken!

XELOR



_____
Ryan5446

   

Het is meer persoonlijke rancune naar een aantal (vooral Italiaanse) dealers. Maar inhoudelijk weinig onderbouwing. Hij baseert zijn oordeel op foto's die hij van internet plukt. Dat kun je dan toch moeilijk serieus nemen ?



_____
Mark020

   

Helaas ben ik geblokkeerd maar ik zie nog wel eens wat screenshotjes voorbij komen



_____
Ryan5446

   

je kan op het Italiaanse O&P forum gewoon meegenieten. Daar zijn ze al bij pagina 28



_____
xelor63

   

Quote:
Op zondag 16 juli 2017 20:39 schreef Ryan5446 het volgende:
Het is meer persoonlijke rancune naar een aantal (vooral Italiaanse) dealers. Maar inhoudelijk weinig onderbouwing. Hij baseert zijn oordeel op foto's die hij van internet plukt. Dat kun je dan toch moeilijk serieus nemen ?


Zal toch niet allemaal rancune zijn, heeft volgens mij toch wel kijk op het vintage gebeuren!
Frappant dat alle blanco certificaten die ik had allemaal naar Italie verkocht zijn.

XELOR



_____
Ryan5446

   

maar dat is toch niks nieuws ? Een blanco certificaat of met de hand ingevuld voegt toch ook niks toe aan de waarde ? Op VRF is het al jaren niet toegestaan om blanco certificaten te verhandelen.

Hij gooit alles op een hoop, dingen die inderdaad fout zijn, maar dingen die al heel lang bekend zijn (bijv de rode Paul Newman Daytona, sommige Tiffany fonts). Maar in één adem roept hij ook allerlei dingen die wel correct zijn, of waar hij gewoon niet over kan oordelen aan de hand van alleen een foto op internet. Dus het mist wel nuance.

Bij dit soort dingen is het altijd mooi dat de anti-vintage figuren weer onder hun steen vandaan gekropen komen om zonder enige kennis elkaar weer na te praten over wat een wespennest "die vintage wereld" is.

Het is vaak een kwestie van logisch nadenken, jezelf inlezen. Maak gebruik van forums en kennis van ervaren verzamelaars en vooral geen overhaaste beslissingen nemen.



_____
3186
rolex forever

   

Dat ben ik zeker met je eens,bij twijfel niet inhalen en een gedegen onderzoek desnoods met hulp, kan een hoop narigheid besparen.

Groet.



_____
LEEF JE DROOM.
xelor63

   

Quote:
Op maandag 17 juli 2017 21:52 schreef Ryan5446 het volgende:
maar dat is toch niks nieuws ? Een blanco certificaat of met de hand ingevuld voegt toch ook niks toe aan de waarde ? Op VRF is het al jaren niet toegestaan om blanco certificaten te verhandelen.

Hij gooit alles op een hoop, dingen die inderdaad fout zijn, maar dingen die al heel lang bekend zijn (bijv de rode Paul Newman Daytona, sommige Tiffany fonts). Maar in één adem roept hij ook allerlei dingen die wel correct zijn, of waar hij gewoon niet over kan oordelen aan de hand van alleen een foto op internet. Dus het mist wel nuance.

Bij dit soort dingen is het altijd mooi dat de anti-vintage figuren weer onder hun steen vandaan gekropen komen om zonder enige kennis elkaar weer na te praten over wat een wespennest "die vintage wereld" is.

Het is vaak een kwestie van logisch nadenken, jezelf inlezen. Maak gebruik van forums en kennis van ervaren verzamelaars en vooral geen overhaaste beslissingen nemen.


Als ik maar lang genoeg wacht wordt mijn 16610 vanzelf vintage😉

XELOR



_____
Ryan5446

   

Het mooiste is om samen met je klok vintage te worden



_____
Mark020

   

Quote:
Op maandag 17 juli 2017 16:01 schreef Ryan5446 het volgende:
je kan op het Italiaanse O&P forum gewoon meegenieten. Daar zijn ze al bij pagina 28

Top dank :-)



_____
 Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver