Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Amsterdam Watch Company
FratelloWatches

    

Afgelopen zaterdag heb ik even gekeken bij Amsterdam Watch Company aan de Hartenstraat nummer 4. Er lagen drie 5513's in de etalage en die wilde ik wel eens zien, omdat ik toch in de running ben voor een nieuw horloge. Ze hadden er een van 1965, een van 1967 en een van 1987. De eigenaresse (Toesja?) vertelde (en liet ze later ook nog zien) dat er ook een red Sub was, maar dat deze een ander prijskaartje had en echt voor de die-hards was. Ok Dan ben ik maar geen die-hard.

Het viel me op dat er met elk van de modellen wel iets mis was. Of er zat geen bijbehorende band aan (te nieuwe banden) of de kast was te rond gepolijst waardoor de randjes over de zijkanten van de kast waren verdwenen en de scherpe randen aan de onderzijde bol waren geworden. Bij het model van 1987 zat een wijzerplaat met witgouden ringetjes, wat eventueel nog wel zou kunnen, maar waar ik geen verlossend antwoord op kreeg. De eigenaar van de zaak, Roel, was er niet en hij zou e.e.a. wel weten.

Het horloge wat eventueel in aanmerking zou kunnen komen is het model van 1987. De wijzerplaat van dit model was wel 'gebarsten' (hier had ze een term voor), dat zou me eventueel nog dwars kunnen zitten, maar ze deed voorkomen alsof dit mooi was bij dergelijke modellen. Voor een horloge van 'slechts' 20 jaar oud zou ik echter verwachten dat deze nog dik in orde zou zijn. Dit was echter het enige model waarvan de kast nog in goede en originele conditie was (lees: dus niet gepolijst).

De prijsstelling was tussen de 3400 en 3800 euro. Dit vind ik echter wel de hoofdprijs voor horloges in deze conditie. Voor een dergelijk bedrag heb ik 1680's gezien in betere staat. Wellicht van een particulier, dus zonder garantie en eventuele 'zekerheid', maar dan nog... zelfs als niet die-hard durf ik dat nog wel aan.

De winkel zag er overigens tiptop uit. Het was echter te druk om rustig te kunnen zitten om de horloge te bekijken. Ze hebben een mooie collectie Rolexen (en andere merken, waaronder veel Omega) en zijn agent/dealer van Christiaan van der Klaauw en Dornbluth. Die laatste had ik nog niet in 't eggie gezien, en ik moet zeggen dat ze me wel konden bekoren. Christiaan van der Klaauw voel ik me nog niet oud genoeg voor, maar daar is over 't algemeen ook weinig mis mee.

Ze verkopen ook veel accessoires, zoals horloge opbergdozen (waarvan ik er een heb, gekregen van mijn vriendin voor m'n 28e verjaardag twee jaar geleden), winders en prachtige leren banden. Als je in Amsterdam bent, echt wel de moeite waard om even te gaan kijken.

Keek overigens ook nog m'n ogen uit naar een 1601 Date-Just compleet met originele doos en papieren. Bij het zien van het prijskaartje van ruim 4K was de interesse ineens verdwenen. :-) Wel gaaf om iets dergelijks compleet te hebben!

Al met al een leuke korte ervaring. Heb geleerd dat ik minder heb met vintage Submariners dan ik had gedacht, maar als de tijd daar is zoek ik liever particulier via een van de Rolex forums dan bij AWCo. Ik vind het niet erg om een stevige prijs te betalen, maar dan moet de conditie/kwaliteit van het horloge er ook naar zijn. Dat was hier zeker niet het geval wat mij betreft.

Ik zie overigens dat er twee van de drie modellen op hun website www.awco.nl staan. Termen als "later type wijzerplaat met metalen kader om de aanduiding" en "Deze Rolex 5513 is een van de mooiste modellen omdat er geen datum-venster op het glas zit" krijg ik wel een beetje jeuk van eerlijk gezegd. Het is witgoud wat er om de uurmarkeringen zit en een datum-venster op een glaasje heb ik nog nooit gezien. Wel een datem-venster in de wijzerplaat en een loupe op het glaasje. Maar goed, misschien ben ik beetje te kritisch op dat soort website teksten bij producten.

Gr,

Robert-Jan


[bericht gewijzigd door FratelloWatches op maandag 26 februari 2007 21:23]

_____
FratelloWatches
www.fratellowatches.com
Peter

   

Mooi verhaal van een dagje "shoppen" in Amsterdam RJ.

Ben een paar keer bij AWC geweest en werd er steeds vriendelijk geholpen. Prijzen zijn best fors inderdaad, maar daarvoor krijg je wel een horloge met garantie etc... Ook dealer van vd Klauw en DornBluth is wel iets aparts natuurlijk! Al met al een leuke zaak die volgens mij voornamelijk veel toeristen trekt.


Toch even een vraagje: Wat bedoel je precies met "de kast was te rond gepolijst waardoor de randjes over de zijkanten van de kast waren verdwenen"? Die scherpe randjes aan de onderkant snap ik nog denk ik Heb hier recent ook iets gehoord hierover, maar is voor mij nog vrij onduidelijke materie, vandaar mij vraag.



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Ron Jetten
Do you feel lucky?

   

Normaal gesproken hoort er een duidelijke overgang te zijn tussen de gepolijste zijkanten van de kast en de niet-gepolijste bovenkant. Dit is goed voelbaar echter indien het horloge is gepolijst door Beun de Haas is deze overgang niet meer voelbaar en indien heel slecht gedaan dan is zelfs een gedeelte van de bovenkant van de kast gepolijst wat natuurlijk niet zo hoort te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat dit gebeurt is tijdens een revisie bij Rolex zelf en indien dit wel zo is dan hebben ze slecht werk afgeleverd. Bij horloges uit de jaren 60 horen naar mijn inzien toch wel zeker zo'n 6 tot 8 bewijzen van revisie te zitten en bij de van 1987 horen er ook minimaal 2 of 3 bij te zitten.



_____
16610 - 16610 LV - 116400
Snorlex

    

Klopt - die bewijzen zijn aan de binnenkant van het achterdeksel ingekrast door de reviseur . Al dan niet Rolex gecertificeerd. Bedenk dat vroeger veel reviseurs gemakkelijk onderdelen van Rolex kregen en dus veel revisies door Jan en alleman zijn uitgevoerd (soms beter dan door Rolex zelf). Echter Rolex heeft het verkopen van onderdelen de laatste jaren enorm beperkt. Blijft het feit dat de horloges van AWC veeeeeel te duur zijn. Ik ben zelf verzamelaar van vintage Rolexen en heb in deze wereld veel contacten voor originele , betrouwbare stukken. Als je vragen hebt, mail mij dan.



_____
You can teach a fool to read, but you can't teach a fool to think
FratelloWatches

    

@Peter, zie commentaar van Ron.

@Snorlex, bedankt voor je je aanbod.:-)

RJ



_____
FratelloWatches
www.fratellowatches.com
FratelloWatches

    

Ik heb hier maar even aangegeven welk randje ik bedoel..

(foto is van iemand van R-L-X.de, maar heb 'm helemaal zelf rood gemaakt)





_____
FratelloWatches
www.fratellowatches.com
Peter

   

Quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 21:12 schreef FratelloWatches het volgende:
Ik heb hier maar even aangegeven welk randje ik bedoel..

(foto is van iemand van R-L-X.de, maar heb 'm helemaal zelf rood gemaakt)

[afbeelding]



Ah ok


Dus dit is een gepolijste?



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
FratelloWatches

    

Dit is zoals ie hoort. Bij een rondgepolijste kast is dat glimmende 'randje' verdwenen. Euhm.. je hebt toch zelf ook een Rolex? Nooit opgevallen?

RJ



_____
FratelloWatches
www.fratellowatches.com
Peter

   

Nou niet echt nee


Wel verschillende verhalen gehoord over polijsten maar kon er zelf niet de vinger "opleggen". Maar nu je het zegt

Thanks



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Yellomen

    

AWCo is inderdaad nogal aan de prijs en aangezien jij (RJ) toch ook ebay en andere auction sites in de gaten houdt lijkt een dergelijke winkel me niet een plek om een vintage rolex te kopen. Zo zou ik daarvoor ook niet naar Steiner gaan... die melken een dergelijk horloge natuurlijk ook uit..

Maar een 5513 of 5512, dat zijn wel erg mooie vintage horloges. Persoonlijk zou ik geen versie met witgouden kaders om de indexen nemen, maar een met matte wijzerplaat en geen ronde randen

errug mooi... althans van de plaatjes.. ik heb echter nog nooit een in mijn handen gehad.



_____
Cheers,

Frank
FratelloWatches

    

Klopt, maar het wordt steeds enger om dergelijke vintage horloges via ebay te kopen. Liever via het vaste netwerk :-)

RJ



_____
FratelloWatches
www.fratellowatches.com



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver