Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Schaap en Citroen btw fraude
 
Mondibar

   

Een eenvoudig voorbeeld zien hoe btw-carrouselfraude tussen EU-lidstaten werkt. Ook in dit voorbeeld levert handelaar A uit Nederland een product aan handelaar B in Duitsland tegen het nultarief.

Handelaar B levert zijn product aan een andere Duitse handelaar, handelaar C.
Handelaar B brengt bij handelaar C xxx euro aan btw in rekening. Handelaar B draagt deze btw niet af. Als de Duitse belastingdienst na verloop van tijd om opheldering vraagt, blijkt dat handelaar B niet meer te traceren is. Handelaar B wordt daarom ook wel 'missing trader' of, in het Nederlands, 'ploffer' genoemd.
In dit simpele voorbeeld levert handelaar C in Duitsland het product weer terug aan handelaar A in Nederland tegen het nultarief. Omdat handelaar C kan aantonen dat hij aan handelaar B xx euro aan btw heeft betaald, heeft hij gewoon recht op vooraftrek van dit bedrag. Met de levering van handelaar C aan handelaar A heeft de carrousel als het ware voor de eerste keer gedraaid. Zodra handelaar A het product weer levert aan handelaar B, begint de tweede keer. Hoe langer deze fraudecarrousel draait, hoe hoger het bedrag aan niet afgedragen btw.



_____
Trader in S&P 500 trackers
 Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver