Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Interviews / Interview met WatchWorks Haarlem
Marielle

   

Om de mensen "achter de banners" in de schijnwerpers te plaatsen en onze bezoekers een kijkje bij hen in de keuken te geven, interviewen we onze adverteerders! Een tweewekelijks terugkerend item, met uiteraard telkens een andere adverteerder in de hoofdrol!Deze keer stellen wij u graag voor aan Watch Works Haarlem • Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Farid, 42 jaar, samenwonend, twee kinderen, een dochter van 6 en een zoon van 4"


 • Hoe is je interesse voor horloges ontstaan en weet je nog wat je eerste horloge was?
  "Als kleine jongen keek ik altijd al vol bewondering door de etalage van de plaatselijke horlogerie. Tot ik uiteindelijk als 17-jarige een horloge kocht bij een horlogewinkeltje in de Leidsestraat in Amsterdam. Dit was een horloge met de gelijkenis van een Breitling Chronomat. Na de verkoop van mijn eerste (geïmporteerde) auto (met een leuke winst) werd mijn eerste "echte" horloge een Breitling Crosswind met witte wijzerplaat, ik was toen een jaar of 23."


 • Wie heeft je besmet met het Rolex virus? Wie heeft je interesse voor horloges aangewakkerd?
  "Dat was André, een vriend van de familie en degene bij wie ik mijn Crosswind kocht, een geweldige kerel! André was zelf inkoper van Zwitserse horloges en voornamelijk Rolex, hij leverde destijds aan diverse Amsterdamse juweliers en BN'ers. Hij heeft mij heel veel geleerd en dankzij hem, en de juweliers en horlogemakers welke ik bezocht, is het horlogevuur écht aangewakkerd" • Hoe lang zit je al in de horloges? En wat heb je hiervóór gedaan?
  "Alles bij elkaar opgeteld ben ik ruim 20 jaar actief in de (vintage) horloge wereld. Maar echt serieus (dat ik er mijn brood mee verdien) zo'n 15 jaar. Vóór het opzetten van WatchWorks Haarlem was ik oa werkzaam bij Amsterdam Watch Company en was ik al jaren bezig met horloges te kopen en verkopen. Voor de horloges ben ik nog een paar jaar actief geweest als grafisch ontwerper."


 • Waar heb je je kennis over horloges vergaard?
  "Naast het jarenlang lezen van alle mogelijke magazines, het bezoeken van beurzen, praten met collega's, verzamelaars en liefhebbers en online actief zijn, ben ik ook een gecertificeerd horlogemaker. Ik ben zo'n twaalf jaar geleden opgeleid op het Amsterdam Watch Technicum van/door Machiel Kalf. Helaas bestaat deze opleiding niet meer!" • Wat maakt het merk Rolex voor jou fascinerend? Wat is er zo bijzonder aan Rolex?
  "Ik heb vele bezoeken gebracht aan horlogemerken. O.a. Rolex, Patek Philippe, FP Journe, Vacheron Constantin etc. De wijze van productie bij Rolex is gewoonweg superieur! Perfectie, precisie en van een zéér hoge kwaliteit. Een echte no-nonsense Toolwatch!"


 • Hoe ziet je week er uit? Wat is ongeveer je dagindeling?
  "Vrij druk, ik doe bijna alles zelf! Design van de site, hou me gedeeltelijk bezig met de fotografie, ben nu bezig met het bouwen van een webshop, doe kleine reparaties en ben bezig met het ontwerp van een eigen 'watchroll'. Daarnaast hou ik me op zaterdag bezig met de inrichting van een 'shop in shop' in Haarlem Centrum, daar kun je me bijna altijd wel vinden op de zaterdagen."
  Note: vanaf 24-9-2018 zal ik niet meer op zaterdagen in de Shop in Shop aanwezig zijn. • Hoe zou je jezelf in een paar woorden omschrijven?
  "Ik ben heel precies, heb veel aandacht voor detail. Verder ben ik ambitieus, positief, betrouwbaar en opgewekt! Maar bovenal liefhebber van mooie (vintage) producten en een familieman!"


 • Als je een horloge zou zijn, welke is dat dan en waarom?
  "Zowel een (plexi) DayDate als een Daytona. De combinatie van Klassiek en Sportief past wel bij me." • Als je een horloge zou mogen verkopen aan je grote idool, wie zou dat dan zijn en welk horloge zou je hem/haar willen verkopen?
  "John Mayer: niet direct een idool, maar wel een groot horloge (Rolex) liefhebber met een schitterende collectie! Wat ik hem zou willen verkopen? Een mooie vintage Rolex wellicht?!"
 • Wat zijn je hobby's?
  "Tekenen en ontwerpen. Heb me ook ruim 20 jaar met graffiti bezig gehouden, als hobby, ook op canvas. Als ik een beetje tijd heb ben ik daarmee bezig - ontspannend al die lijntjes trekken"


 • Draag je zelf ook een Rolex, en zo ja, welke?
  "Ja! Op dit moment een vintage Day-Date, referentie 1807. Een 36mm uitvoering met de, boomschors afwerking op de lunette en midden schakel van de President band, non-quickset. Prachtig horloge, zie je niet elke dag en net even anders!"


 • Is je familie ook liefhebber van horloges of begrijpen ze er niets van?
  "M'n moeder vindt mijn Bespoke project erg leuk (zie site) en draagt een Datejust uit 1996. Mijn vriendin heeft een Air-King uit haar geboortejaar en een mooie platte Rolex precision hand-opwinder. Daarnaast dragen veel van mijn vrienden een vintage Rolex." • Als je zelf een horloge zou mogen ontwerpen, hoe zou deze er dan uit komen te zien? Dag? Datum? Chrono?
  "Ik ben toch ook wel fan van de echte Toolwatches/Militaire horloges. Heb nu ook een Longines 5707 uit 1945 uit de "Dirty Dozen" serie op voorraad, een geweldig horloge! Het zal dus waarschijnlijk iets miltairs/toolwatch-achtig worden, sowieso sportief. Niemand kan een tweede Day-date maken dus daar waag ik me maar niet aan"


 • Wat is je alltime Rolex Favorite?
  "Plexi Day-Date 36mm"


 • Meestal wordt er gevraagd naar het mooiste horloge, maar welke zou je zelf niet kopen?
  "Een geel gouden YachtMaster II zou ik zelf niet kopen, persoonlijk vind ik die te opzichtig. De Ring Command Bezel i.s.m. de Ragatta Countdown is wel een geweldige complicatie van Rolex! In het geheel staal zou ik die wel weer dragen" • Kun je ons iets meer vertellen over je “leukste/meest bijzondere” verkoop?
  "Ik verkocht eens een Christiaan van der Klaauw, Planetarium 2000 waarbij de standaard rotor werd vervangen voor een gouden hand-gestoken rotor met familiewapen. Toen de hand-gestoken gouden rotor gereed was moest het horloge eigenlijk naar Van der Klaauw voor montage, maar na telefonisch overleg mocht ik zelf de rotor op het uurwerk klinken. Een week later werd mijn werk met een glimlach goedgekeurd door Van der Klaauw zelf, erg leuk!"


 • Wat is het duurste horloge dat je ooit verkocht hebt? Wat voor horloge was dat?
  "Dat was een AP ROO Schwarzenegger, Legacy gemaakt van Carbon, Titanium en Rose goud. Ik verkocht dit horloge voor een klant van mij. Ik meen dat de listprijs 47K was"


 • Wat zijn de Rolex "hardlopers" op dit moment?
  "De Vintage Datejust modellen, referenties 1601,1603 en 16000 doen het altijd goed, bij zowel mannen als vrouwen."


 • Wat maakt WatchWorks Haarlem bijzonder? Hoe onderscheidt WatchWorks Haarlem zich van de rest van de markt?
  "Ik probeer me o.a. te onderscheiden via de collectie. Door niet in te kopen bij de gevestigde vintage kanalen, probeer ik horloges aan te bieden die niet eerder in Nederland zijn aangeboden of verkocht door collega's. (Bij een eventuele inruil kan deze regel natuurlijk vervallen). Daarnaast denk ik dat mijn algemene kennis van vintage horloges en de kennis die ik als horlogemaker heb opgedaan een aanwinst is en zeker ook voor mezelf handig is bij het inkopen van bepaalde stukken. Uiteindelijk profiteert de klant hier natuurlijk ook van. Ik kan veel achtergrond en technische informatie over een horloge aan de klant meegeven en zie er altijd op toe dat de collectie geheel origineel is!'' • Hoe ga je te werk? Kun je daar iets over vertellen?
  "Als men via de site een interessant horloge tegenkomt en deze eens in het echt wil bekijken en passen kunnen ze mij contacten via de site/email/W-app en dan plannen we een afspraak in op kantoor. Daar kan men onder het genot van een kopje koffie rustig de tijd nemen om het horloge te bekijken, passen en vragen te stellen. Als het tot een aankoop komt krijgt men een factuur op naam en op alle horloges ontvangt men 12 maanden garantie. Daarnaast kan men ook spontaan langskomen bij de eerder genoemde "Shop in Shop" in Haarlem Centrum. Bel wel even van te voren want het kan zijn dat ik er sommige zaterdagen niet ben."


 • Wat vind je het leukst aan het verkopen van een horloge?
  "Het "verhaal" vertellen van een horloge! Dat vinden klanten altijd interessant. Sommige klanten hebben al veel voorkennis vergaard voordat ze bij mij aan tafel komen te zitten. De rest, of eventuele openstaande vragen vanaf de klant zijn kant, vertel ik ze!" • Hoe divers zijn je klanten?
  "Heel divers! Van winkelpersoneel tot aan directeuren en eigenlijk alles daar tussenin! Wat ze gemeen hebben is de liefde voor vintage (Rolex) horloges"


 • Je ruilt ook in, ruil je alle merken in?
  "In principe ruil ik alles in wat voor mij weer interessant is om aan te bieden. Ik moet daarbij wel met een commercieel oog blijven kijken, Zwitserse merkhorloges zijn natuurlijk altijd welkom, vooral vintage. Maar krijg ook wel de vraag of ik Michael Kors inruil.... Nee dus"


 • Jouw bedrijf in één zin…….?
  "WatchWorks Haarlem is dé One-Stop Shop voor een vintage Rolex (of ander merk) waarbij alle kennis, ervaring en passie aanwezig is om de aankoop plezierig en leerzaam te maken!"


 • Zijn we je iets vergeten te vragen? Wil je nog iets kwijt?
  "Ik ben momenteel druk bezig met een eigen lijn van horloge accessoires, te beginnen met de zogenaamde 'watchroll'. Dit is een item wat vooral bij de vintage verzamelaar in trek is. Het is een canvas opbergrol voor horloges en deze zal binnenkort op de markt verschijnen. De 'watchroll' is volledig handgemaakt hier in Haarlem met een lederen sluiting en lederen patch met het WatchWorks Haarlem logo erin gestanst. Deze zal ook een handgeschreven label krijgen met de tekst "Handmade in Haarlem" Hij zal verkrijgbaar zijn in de kleuren: Olijf, Bruin en Zand".
 • Tot slot een paar keuze-vragen, je krijgt 1 seconde bedenktijd!

  Ochtend of Avond? Avond
  Subdate of Sub No Date? Sub Date
  Groente of Fruit? Fruit
  Witgoud of Geelgoud? Geelgoud
  Amsterdam of Haarlem Haarlem
  Stalen band of Leren band? Stalen band
  Kanarie of Goudvis? Kanarie
  New York of Hong Kong? Hong Kong
  ACDC of MrProbs? MrProbs
  Sneeuw of Strand? Strand
  Plexi of Saffier? Plexi natuurlijk!!!!
  Farid bedankt


  [bericht gewijzigd door Marielle op maandag 24 september 2018 12:47]

 • _____
  "Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
  Bull

     

  Echte liefhebber  _____
  Remco

      

  Héél leuk om te lezen!

  ...in de zomer maar 's een zaterdagje shop-in-shoppen in het mooie Haarlem.  _____
  Ex-Rolexverslaafde - Xs4all is ermee gestopt, waarmee mijn foto's ook allemaal foetsie zijn. Tja.
  WatchWorks Haarlem

      

  Bedankt jongens!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  WatchWorks Haarlem

      

  Gezellig Remco! altijd welkom!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  Rolext
  Ted

     

  Leuk weer! Mooie rubriek. Maar eens een forumsponsor tour doen als ze allemaal geweest zijn


  [bericht gewijzigd door Rolext op donderdag 23 maart 2017 22:22]

  _____
  Allermooiste Sub
  116619LB

     

  Leuk interview . Oude ambacht en vakwerk  _____
  "Beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen van de dingen die je hebt gelaten"
  Cyclops

     

  Mooi verhaal en wat een passie voor het vak!  _____
  Enjoyed the green (LV) for long time now it is time for the Red (SD)
  Master Ken

     

  Wederom een erg leuk verhaal om te lezen.  _____
  Andre
  16613, 126710

     

  Nu woon ik in de buurt van Haarlem.
  Shop in shop. Waar?  _____
  16613 blue - 126710blro
  opinions are like assholes, everybody has one
  WatchWorks Haarlem

      

  Bedankt voor de leuke reacties jongens!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  WatchWorks Haarlem

      

  Quote:
  Op vrijdag 24 maart 2017 08:30 schreef Andre het volgende:
  Nu woon ik in de buurt van Haarlem.
  Shop in shop. Waar?


  Hi Andre,
  De shop in shop is gevestigd in het kleine Antiekzaakje schuin tegenover Schaap & Citroen, en pal naast de Bavo kerk op de Grote markt. Het adres is Lepelstraat 4  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  Bobbe

     

  mooi verhaal! Ik kom snel eens buurten.  _____
  Sjirk

     

  Leuk stuk, en ik ben gek op vintage...  _____
  Andre
  16613, 126710

     

  Ah, met de zoon van Carl?  _____
  16613 blue - 126710blro
  opinions are like assholes, everybody has one
  Biturbo

     

  Goed verhaal en veel kennis en passie voor het vak.  _____
  WatchWorks Haarlem

      

  Quote:
  Op vrijdag 24 maart 2017 10:13 schreef Bobbe het volgende:
  mooi verhaal! Ik kom snel eens buurten.


  Dank je, gezellig!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  WatchWorks Haarlem

      

  Quote:
  Op vrijdag 24 maart 2017 13:55 schreef Andre het volgende:
  Ah, met de zoon van Carl?


  Ja, bij de zoon van Carl, hij is een vriend van me en zo helpen we elkaar een beetje. Kom volgende keer gezellig langs wanneer je in de buurt bent!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  Andre
  16613, 126710

     

  Doe ik! Ik heb bij Carl, lang geleden, mijn st/g sub gekocht en kwam regelmatig een praatje met hem maken.

  gr.
  Andre
  _____
  16613 blue - 126710blro
  opinions are like assholes, everybody has one
  WatchWorks Haarlem

      

  Quote:
  Op vrijdag 24 maart 2017 16:51 schreef Andre het volgende:
  Doe ik! Ik heb bij Carl, lang geleden, mijn st/g sub gekocht en kwam regelmatig een praatje met hem maken.

  gr.
  Andre


  Oh gaaf, leuk om te horen!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  SUB73
  Qua Patet Orbis

     

  Top Intervieuw!  _____
  Life is short, don't lose time!
  Stefan_82

     

  p r a c h t i g die 1807 !!!  _____
  WatchWorks Haarlem

      

  Bedankt mannen!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  D-FCU
  Local-Time.nl

     

  Klasse
  Al was dat vorige interview leuker hehehe...  WatchWorks Haarlem

      

  Quote:
  Op zaterdag 25 maart 2017 14:48 schreef D-FCU het volgende:
  Klasse
  Al was dat vorige interview leuker hehehe...


  Dank je Danny!  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.
  Ernst77

     

  Leuk stukje Farid!
  Had je vanmiddag wel even mogen zeggen

  Nog steeds super bij met mijn aankoop en je kennis die je hebt over weten te brengen. 16760/FAT LADY/1987


  [bericht gewijzigd door Ernst77 op woensdag 05 april 2017 21:12]

  _____
  WatchWorks Haarlem

      

  Hey Ernst,

  ja vergeten man, jij lult ook zo veel en de espresso was ook snel op... next time gozer  _____
  The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.      RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

  © Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver