Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Nieuwe Gebruiker? / Even voorstellen!
Boris020

   

Na al heel lang met jullie mee te lezen heb ik mij nu geregistreerd. Ik ben al van jongs af aan gek op horloges, niet noemenswaardig maar het zat er al vroeg in. Op mijn 25e kocht ik een 3 jaar oude Speedmaster Pro van een Amerikaan op eBay. Het was 2005, maar met de kennis die ik nu heb zou ik dat nooit meer doen. Deze heb ik bijna 10 jaar non-stop gedragen. Tussentijds wat gespaard en gekeken naar een Rolex GMT Master 16710 Pepsi, zelfs in mijn handen gehad bij AWC maar € 3.750,-vond ik te duur en zakken naar € 3.500,- wilden ze niet want full set en alles

Ik was al heel lang fan van de Submariner, maar die zie je wel heel veel vond ik. Dus ik keek naar óf een no date of een Seadweller. Toen de SD4000 in 2014 bij Basel gepresenteerd werd wist ik dat het deze werd. Na een rondje te hebben gebeld bij Gassan uitgekomen die hem toevallig net binnen had gekregen.

In 2014 ook een IWC Portugieser automaat gekocht, gebruikt uit hetzelfde jaar. Gekocht in Knokke bij thewatchcollectors. Lag tussen de PP’s AP’s in van een paar ton en ik denk dat ze er daarom snel vanaf wilden. Baal ervan het jaar erop er een update kwam van de Portugieser.

Begin 2015 stomtoevallig bij een senioren veiling een oude Heuer opgepikt. Het was een gokje, daar was de prijs ook naar en dat heeft goed uitgepakt. Het is een Camaro 7220 uit 1970.

Later in 2015 kocht ik bij Gassan een Panerai Luminor Base Logo. Ik vind het heritage verhaal over de vooroorlogse samenwerking met Rolex interessant. En de clean dial met de haak om de kroon vind ik erg mooi.

Begin 2017 de knoop doorgehakt om de Panerai en de Heuer te verkopen. De PAM droeg ik alleen af en toe op een zaterdag. De watch pressence was toch iets too much voor mij. De Heuer droeg ik nooit want erg kwetsbaar en ook wel aan de kleine kant, 39mm. Ik dacht ze samen wel in te kunnen ruilen voor een nieuwe Rolex. Dat viel tegen, die Panerai was flink in waarde gedaald. En voor die Heuer wilde niemand echt betalen wat ik dacht dat ie waard was (geworden). Probleem zat erin denk ik dat de bekende handelaren niks met zo’n vintage klok kunnen. En los verkopen had ik geen zin in. Anyway, PAM ingeruild en geld bijgelegd voor een Rolex GMT BLNR. Ook weer gebruikt van 1 jaar oud. Prettig contact met Sven van exclusieve-chrono, opgestuurd per post wat ik heel spannend vond.

En toen kwam Basel 2017, na slechts drie jaar de SD4000 komt Rolex met een nieuwe Seadweller. Met rood opschrift en een maatje groter. Helaas wel een cyclops. Maar shit, die wilde ik heel graag hebben! Gassan gebeld en ook ik kreeg een tijdje later het verhaal te horen dat ik de eerste in Nederland was. Ik had nog getwijfeld vanwege de 43mm en die grote PAM eerder. Maar hij draag echt een stuk kleiner, het klopt gewoon allemaal. Waar de SD4000 een beetje een vierkant blok is, is deze mooi verfijnd.



Ik heb dit jaar nog naar een IWC en een AP gekeken maar doe het niet. Met een Rolex weet je gewoon waar je aan toe bent; qua waardevastheid maar ook evt onderhoudskosten. Met de lage rente en de hoge vraag naar Rolex vind ik het een prettige gedachte dat een Rolex even liquide als cash is. Bovendien voel ik mij nu nog te jong voor the holy trinity. Voorlopig blijf ik uitsluitend bij Rolex; ik hoop dit jaar dan ook een Daytona 116500LN met witte plaat te bemachtigen. En wie weet waar Rolex mee komt tijdens Basel? Een GMT Coke? Maar nog liever een Pepsi. Ik ben heel benieuwd!

Dank voor het lezen mensen! ik hoop hier veel van jullie te leren.


[bericht gewijzigd door Boris020 op zondag 18 februari 2018 11:23]

_____
Attachment: SD43.jpg
Boris020

   

Helaas, dat ging mis. De bedoeling was 6 verschillende foto's! Dat is niet geluk, dan maar apart.

hier de SD4000





_____
Attachment: SD4000.jpg
Boris020

   

en de BLNR





_____
Attachment: BLNR.jpg
Peter

   

Mooi verhaal, welkom hier



_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Jan Klaas JK Watchstore

    

Welkom




gr JK



Marielle

   

Leuke intro, veel plezier op het forum



_____
"Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
Sjors BLNR

   

Welkom!



_____
126710BLRO
214270
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Welkom Boris, mooi intro . Enne, hoe jij steeds als eerste bij Gassen de nieuwe modellen krijgt? Dat is mij een raadsel . Maar ik zou ze ook niet weigeren



_____
Life is short, don't lose time!
Boris020

   

Bedankt mensen! Leek mij wel zo netjes.

Gassan is gewoon een nette zaak en altijd prettig zaken doen. Als mensen in mijn omgeving een nieuw horloge zoeken wijs ik ze graag de weg. Bij de Fit4Free mag je dan een maandje gratis sporten.



_____
Geoffrey

   




Goede keuze heeel dik die SD! Ben er op dit moment voor aan het kijken! Die 116500Ln kan ik je echt aanraden



_____
Boris020

   

Nice! Erg mooie klok, jij hebt hem gewoon uit NL las ik? Ik vroeg laatst iemand die een witte 116500 omhad hoe hij eraan was gekomen. Die vertelde zijn strategie; alle kleine AD’s opbellen in afgelegen gebieden. Niet de hoofdsteden want daar gaat iedereen achteraan. Uiteindelijk was hij in Canada bij een dorpje uitgekomen waar er een op voorraad was. Ach ja, voor die 6,5k premium die je betaalt kun je best wat huiswerk doen. Ik ben nu met een AD in Mogadishu bezig



_____
D-FCU
Local-Time.nl

   

Welkom!



Sjirk

   

welkom!!



_____
Cyclops

   

Wow welkom en wat een liefhebber met de juiste connecties zo te lezen!



_____
Enjoyed the green (LV) for long time now it is time for the Red (SD)



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver