Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / PCL op daily beater?
_Gerard_

   

In mijn ogen is een krasje geen beschadiging. Glas kapot, band stuk.
Dat zijn beschadigingen. Als je bang bent voor krasjes moet je geen horloge dragen vind ik. Het ding zit daar om de tijd aan te geven.

Elk dagelijks gedragen horloge krijgt na verloop van tijd een soort van 'slijtage-patina'. Zelfs de meest voorzichtige desk-diver. Je klok gaat 'leven'.

Ik heb twee klokken waar ik totáál niet zuinig op ben, een SD4K en een Milgauss. De SD4K zit nu 5 jaar dagelijks om de pols en gaat nergens voor af. Doe er alles mee, van automonteuren tot zwemparadijzen.De Milgauss (PCL) is ruim een jaar oud en draag ik elke week wel een dagje.

Mijn ervaring is dat je vanaf pak 'm beet een halve meter afstand de 'slijtage' op de pcl's niet meer ziet, d.w.z. van een afstandje lijkt het een nieuwe klok. De enige die de slijtage ziet ben je zelf...
Ik herken het wel hoor, in het begin ben je zuinig en voorzichtig. Maar niet meer voorzichtig hoeven zijn is wel lekker. Dát is het moment waarop de klok een deel van jezelf wordt zeg maar. Althans zo ervaar ik het. Een splinternieuwe klok voelt een beetje als een 'alien' haha.

Je kan je band, als je dat mooi vindt, ook af en toe laten polijsten. Begin je weer met een schone lei.


[bericht gewijzigd door _Gerard_ op woensdag 08 mei 2019 09:29]

_____
There are only 10 types of people: those who understand binary, and those who don't.



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver