Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Rolex Vraagbaak / Afwijking per dag
 
EdwinT6

   

Hallo, ik heb sinds kort mijn eerste Rolex. Het is een Datejust II 116334 uit 2012.
Hij is in mooie staat en compleet met doos, certificaat, boekjes etc.
Ik ben al zo'n 30 jaar gek van Rolex en heb er nu dan maar mooi een, en een mooie met wat apartere wijzerplaat al zeg ik het zelf. Het was liefde op het eerste gezicht en na 6 weken rondkijken, ook naar andere DJ's met andere dials, bleef deze toch de meerste begeerte bij mij oproepen!

Nu heb ik een vraag over het 'op tijd lopen'. De eerste week van het dragen week hij geen seconde af! Na een week nog steeds gelijk op de seconde nauwkeurig. Daarna ging hij iets langzamer lopen. Nu is de afwijking 2 seconden in 3 dagen. Nu weet ik dat de COSC waarden voor dit model -4 / +2 seconden per dag is.
(Hoe zijn Rolexen in het algemeen qua precisie? Je hoort Omega er veel over, maar ik heb begin dit jaar een nieuwe PO met het 8900 kaliber gekocht (en deze alweer ingeruild op de Rolex) maar die week ook ook precies 2 seconden per dag af! Net als deze Rolex dus.

Maar vraag me af of dit toch niet raar is? Eerst een week lang geen afwijking en daarna een lichte?
En is dat bij te stellen naar bijvoorbeeld +2 per 3 dagen? (Ik heb liever dat ie wat voor gaat lopen dan achter). En kan dat bij iedere (goede) horlogemaker of moet ie dan naar Rolex. En wat zou dat kosten?

Of kan iemand hier op het forum, die ook (een goede! ) horlogemaker is en die dat kan?

groet, Edwin.

Hierbij een foto van mijn beauty!




_____
I've always been crazy but it's kept me from going insane.
Attachment: IMG_8507.JPG
 Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver