Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Interviews / Interview met Bulang and Sons
Marielle

   

Om de mensen "achter de banners" in de schijnwerpers te plaatsen en onze bezoekers een kijkje bij hen in de keuken te geven, interviewen we onze adverteerders! Een tweewekelijks terugkerend item, met uiteraard telkens een andere adverteerder in de hoofdrol!


Deze keer stellen wij u graag voor aan Bernhard Bulang van Bulang and Sons

 • Vertel eens iets over jezelf?
  "Mijn naam is Bernhard Bulang, 51 jaar, gehuwd, drie kinderen, twee zonen en 1 dochter."
 • Hoe is je interesse voor horloges ontstaan en weet je nog wat je eerste horloge was?
  Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door horloges. Sinds mijn tienerjaren heb ik veel verschillende horloges gehad waaronder Swatch en Junghans. Op mijn 18e kocht ik een Heuer F1, mijn vader had een Heuer Camaro. Ik heb met mijn vader veel beurzen bezocht (geen horloges), maar wat dat betreft is het verzamelen me wel met de paplepel ingegeven.
  Voor de geboorte van ons eerste 1e kind heb ik een Bell&Ross gekocht, om deze op zijn 18e door te geven. Deze heb ik zelf 8 jaar gedragen."


 • Wie heeft je besmet met het Rolex virus? Wie heeft je interesse voor horloges aangewakkerd?
  "De interesse was er dus al, maar door Philip Stahl ben ik besmet geraakt met het "Rolexvirus". Bij hem heb ik een vintage IWC Aquatimer gekocht en hij liet mij een vintage 5513 zien. Ik heb toen vriendelijk bedankt. Maar een week later was ik om, bij hem een Rolex 6536 Small Crown gekocht en toen ben ik los gegaan!"


  Mijn eerste Sports Rolex een 6536 4-liner Small Crown Submariner, ca. 14 jaar geleden.


 • Hoe lang zit je al in de horloges? En wat heb je hiervóór gedaan?
  "Hiervoor heb ik een ontwerpbureau gerund. Doordat de opdrachten veranderden werd mijn interesse daarin steeds minder. Ik was op zoek naar een nieuwe creatieve uitlaatklep. Sinds 15 jaar zijn horloges al mijn grote passie. Ik organiseerde meetings, schreef heel veel op fora en ik hield me oa bezig met mijn Blog (link). Het live gaan van de webshop in 2013 was eigenlijk een logisch gevolg. Meteen vanaf het begin was deze uiterst succesvol."


 • Waar heb je je kennis over horloges vergaard?
  "Veel meetings, de vintage community zowel nationaal als internationaal. Maar vooral het bestuderen van heel veel vintage horloges. Niet vanaf insta of puur foto’s, maar echt in levende lijve. Ik heb duizenden vintage Rolexen in de hand gehad en in depth kunnen bestuderen. Daar doe je de meeste kennis mee op. En heel veel praten met eerste eigenaars en long time verzamelaars, die nog meegemaakt hebben hoe de horloges origineel werden uitgeleverd."


  Ik was mede founder en host van de Passion Meetings die jarenlang in Nederland werden gehouden voor verzamelaars van over de hele wereld.


 • Wat maakt het merk Rolex voor jou fascinerend? Wat is er zo bijzonder aan Rolex?
  "Dat is tweeledig: Ten eerste maakt Rolex horloges met een ziel, echte toolwatches die voor hun doel ontworpen zijn. Elke vintage Rolex draagt een leven met zich mee.
  Ten tweede is het onderdeel van een lifestyle! Rolex heeft immers een aantal iconische modellen, zoals de Submariner, Datejust en de Daytona! Een tijdloze esthetic die mij als ontwerper erg aanspreekt en er hangt ook een soort van aura omheen. Ze doen niet aan marketing hypes! Daar heb ik veel respect voor.
  Wat betreft waardevastheid: Eigenlijk is er geen goedkopere hobby mogelijk! Dus zéker een verantwoorde hobby!"


 • Hoe ziet je week er uit? Wat is ongeveer je dagindeling?
  "Minimaal 40-50 uur op kantoor. Ik geef persoonlijk advies aan de horlogeliefhebbers/verzamelaars en ben verder vooral creatief bezig met nieuwe collecties en ontwikkelingen. Ook ben ik regelmatig op pad en ontmoet klanten. Het team van Bulang and Sons bestaat inmiddels uit 8 personen, die mij veel werk uit handen nemen."
 • Hoe zou je jezelf in een paar woorden omschrijven?
  "Oprecht! En ik zie mezelf als een Spons. Ik absorbeer écht alles en dan ga ik ook ergens helemaal voor!"


 • Als je een horloge zou zijn, welke is dat dan en waarom?
  "Ik ben altijd op zoek naar een "spanningsveld". Er moet een beetje frictie zijn, daar hou ik van! Dan past een stalen Patek Philippe 1463 "Tasti Tondi" (the King of Elegance) daar mooi bij. Verschrikkelijk mooi contrast, echt een understatement! De verfijning tov de puurheid, sportief, simpel, zonder opsmuk, geheel niet flashy. Je moet dieper kijken om de vele mooie details te zien!!"


 • Als je een horloge zou mogen verkopen aan je grote idool, wie zou dat dan zijn en welk horloge zou je hem/haar willen verkopen?
  "Ik heb veel respect voor een heleboel mensen, maar echt een idool heb ik niet. In deze wereld heb ik veel mensen mogen ontmoeten die anderen als idool of beroemdheden zouden bestempelen. Maar het mooie is, dat als je met hen over onze horloge passie praat, zij net zo gek, bescheiden, naïef en enthousiast zijn. Dan zijn het net zulke normale mensen die zich geheel in deze passie kunnen verliezen. Het gaat dan onderling veel meer over vertrouwen dan om status."


 • Wat zijn je hobby's?
  "Horloges en gitaar spelen. Vanaf mijn 7e heb ik getennist, maar door een hernia ben ik daarmee een aantal jaren geleden gestopt."


 • Draag je zelf ook een Rolex, en zo ja, welke?
  "Ja, een Rolex 5508 Small Crown of een vintage Rolex Daytona."
 • Is je familie ook liefhebber van horloges of begrijpen ze er niets van?
  "Ja, de hele familie is liefhebber en iedereen draagt op zijn/haar eigen manier een steentje bij in het familiebedrijf. Mijn vrouw is verantwoordelijk voor de customer service en een van mijn zonen zit sinds dit jaar ook in het team. Hij is ook een echte liefhebber en begeleidde mij al sinds zijn jeugd bij meetings en reizen."


 • Als je zelf een horloge zou mogen ontwerpen, hoe zou deze er dan uit komen te zien? Dag? Datum? Chrono?
  "Rond, staal, chrono, geinspireerd op een oude stepcase chronograaf."


 • Wat is je alltime Rolex Favorite?
  "Een Vintage Daytona 6265/63 zónder Big Red Daytona! De connaisseur versie."
 • Meestal wordt er gevraagd naar het mooiste horloge, maar welke zou je zelf niet kopen?
  "Een DeepSea! Daar heb ik helemaal niks mee. Echt een misbaksel!"


 • Kun je ons iets meer vertellen over je “leukste/meest bijzondere” verkoop?
  "Verkoop van een tropical 5512 uit eigen collectie (echt een mijlpaal horloge!). Verkocht aan een goede vriend van me en die heeft hem nog steeds. Het was een uniek horloge dat heeft geleid tot een bijzondere vriendschap."
 • Wat is het duurste horloge dat je ooit verkocht hebt? Wat voor horloge was dat?
  "Dat vind ik niet belangrijk."


 • Wat zijn de "hardlopers" op dit moment?
  "Rolex Submariner 5513, Rolex Datejust en Omega Speedmasters. Maar ook juist net even de uitgevallen modellen. Ook is 34 mm in opkomst."


 • Wat maakt Bulang&Sons bijzonder? Hoe onderscheidt Bulang&Sons zich van de rest van de markt?
  "Het totaalpakket! Niet alleen horloges, maar ook veel accessoires, een complete lifestyle. En vooral ons curatorschap. Wij verkopen werkelijk alleen wat wij mooi genoeg vinden om ook zelf te bezitten. Wij zijn super kieskeurig en daarom vertrouwen ook wereldwijd zoveel klanten ons en kopen ‘blind’ bij ons."


  Wij ontwikkelen collecties, waarbij wij de horloges, accessoires en bijvoorbeeld limited edition jassen op elkaar afstemmen


  Een breder aanbod van accessoires voor de horloge liefhebber. Unique collectables, straps, watch accessoires, tassen en zelfs mode.


  Maar ook ‘curated packages’ zoals deze Rolex 1680 Redsub, die samen met een speciaal ontworpen passende vintage bike werd verkocht - 1 lifestyle statement en nu nog in bezit/gebruik door een dierbare klant.


 • Hoe ga je te werk? Kun je daar iets over vertellen?
  "Alle horloges die binnenkomen worden volledig gecheckt en vervolgens geserviced. Ze krijgen dan ook allemaal een jaar garantie!"


 • Wat vind je het leukst aan het verkopen van een horloge?
  "Persoonlijk contact met de klant! Hoewel de meeste aankopen via internet gaan, kunnen horloges niet online afgerekend worden in onze webshop. Wij willen juist dat persoonlijke contact en onze klanten helpen het juiste horloge te vinden. Om beginnende liefhebbers te helpen hun eerste vintage Rolex te kopen (vooral de juiste) en de twinkel in hun ogen als ze hem om hebben, dat is echt tof!"


 • Hoe divers zijn je klanten?
  "Heel divers, vooral in de leeftijdscategorie 25-50 jaar.
  Variërend van liefhebbers tot verzamelaars, zowel beginnend als gevorderd, voornamelijk vintage."


 • Je ruilt ook in, ruil je alle merken in?
  "Ja dat doen we. Hoofdzakelijk datgene wat we ook zelf verkopen. Kwaliteit dus!"
 • Jouw bedrijf in één zin…….?
  "Bulang and Sons, dé conceptstore voor de horlogeliefhebber!"


 • Zijn we je iets vergeten te vragen? Wil je nog iets kwijt?
  “Ik gun een ieder het genot en speciale gevoel van een mooie vintage Rolex om zijn pols."


 • Tot slot een paar keuze-vragen, je krijgt 1 seconde bedenktijd!

  Heerlen of Maastricht? Heerlen
  Bier of Wijn? Wijn
  Witgoud of Geelgoud? Witgoud
  Stalen band of Leren band? Leren band
  Hond of Kat? Hond
  Zeilen of Skiën? Zeilen
  Rietveld of Brood? Rietveld
  GMT of Datejust? Datejust
  Zwart of Bruin? Bruin
  Polo of T-Shirt? T-Shirt
  Bues of Jazz? Blues
  Lois Vuitton of Prada? Lois Vuitton


  Bernhard bedankt!!! • _____
  "Als je alles hebt, is niets meer iets waard"      RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

  © Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver