Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / geheimhoudingsplicht bij Gassan ?
SUB73
Qua Patet Orbis

   

Quote:
Op vrijdag 12 maart 2021 22:15 schreef Isaac het volgende:
Ik denk dat het zo zit: Gassan medewerkers moeten een geheimhoudingsverklaring tekenen. De Rolex horloges komen willekeurig binnen bij de AD's. Specifieke modellen hebben een hoge resell waarde. Het is niet de bedoeling dat de resellers deze modellen bij Gassan inkopen ( via inside info van Gassan medewerkers) en voor duizenden euro's meer in de winkels van resellers (niet ADs) komt te staan. De Gassan medewerker schendt de Geheimhouding, dus ontslag. De Rolex markt is werkelijk gestoord. Rolex moet gewoon een extra fabriek neerzetten en dan kunnen wij als consument gewoon bij de AD's alle gewenste modellen tegen cat prijs bestellen of kopen. Een stalen Daytona van 13k is bij de AD niet meer verkrijgbaar, maar bij de niet AD kan je gewoon een nieuw exemplaar voor 28k kopen. Rara hoe kan dat.....


Hi Isaac, Rolex hoeft helemaal geen fabriek bij te bouwen. Er is productie capaciteit genoeg. Het is een doelbewuste keuze om Rolex "in zekere mate exclusief" te houden. De totale productie aantallen zijn nog steeds indrukwekkend.

De Sportmodellen als Subs, GMT's en de Daytona's uiteraard worden in hele kleine oplages geleverd, en worden idd tegen woekerprijzen aangeboden "in de handel".
Waar het bij mij aan schort, is dat trouwe klanten, die al jaren kopen voor eigen hobby ook niets meer krijgen. De niet AD handel zouden ze prima kunnen ondervangen door de garantiekaarten bijvoorbeeld minimaal 1 jaar achter te houden. Daarna de oorspronkelijke koper "uit te nodigen" bij de AD om die op te halen tegen vertoning van de originele klok. Graveren / markeren uurwerk is ook een optie wellicht. Bij exclusieve auto's zijn er al regels omtrent gunning van Auto's, en wie hem toch doorverkoopt komt op een zwarte lijst!

Ik ben graag bereid mijn nieuwe Daytona met spelregels op te halen bij de AD, en te garanderen dat ik die ook niet doorverkoop.

Tot zover mijn input Goed weekend (iedereen uiteraard)



_____
Life is short, don't lose time!



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver