Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Vragen en Opmerkingen / Afscheid + Welkom adverteerder
Sarko
The Beard

   

Quote:
Op maandag 01 juni 2015 13:27 schreef Gerben het volgende:
Iemand ervaring met het laten polijsten van een Rolex?

Ik krijg in advertenties vaak het idee dat een ongepolijst horloge meer waarde heeft….


Over het algemeen klopt dit in zekere zin wel. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld vintage horloges of horloges die zijn gemaakt van goud/platinum. Het is natuurlijk zo dat iedere keer als je het horloge laat polijsten een laag staal/goud weggehaal wordt. Doe je dit "vaak" dan verliest het horloge zijn scherpe kanten waardoor het minder mooi is en automatisch minder waard wordt.

Let wel op, het gaat dus niet alleen om het polijsten maar ook om wie het doet en hoe dit wordt gedaan. Ik heb horloges gezien die gepolijst zijn waarbij je het amper kan zien omdat ze door een kundig persoon zijn gedaan. Veelal zie je ook dat mensen zelf de krasjes proberen weg te halen en zo het juist erger maken.

Als je het horloge voor jezelf koopt en je stuurt het voor service kan je deze gerust laten polijsten. Het gaat uiteindelijk erom wat jij mooi vindt. Er zijn ongetwijfeld mensen hier die hun Rolex hebben laten polijsten..




_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver