Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Een vraagje….
TaNGO

   

We zijn een week verder en inmiddels bijna 600 views voor deze thread. In die periode is er dus niemand die aangeeft een sport model te hebben gekocht bij een Nederlands AD. Met uitzondering van de Airking En dit is in ons landje HET forum met echte liefhebbers voor Rolex horloges. Hier zitten de mensen die voor de hype al fan waren en daadwerkelijk klokken dragen en niet als investering in een kluis leggen.

Het gebrek aan reacties komt overeen met mijn bevindingen. Als we naar een AD gaan horen we elke keer dat de mooie gewilde stukken gaan naar diverse vaste klanten met een lange relatie of hoge aankoophistorie. Maar als ik rondvraag bij vrienden, in ondernemersclubs, op golfbanen of bij zakenrelaties dan is er niemand, maar dan ook niemand die iets heeft kunnen kopen. Als counter argument zeg je dan natuurlijk dat die steekproef niet groot genoeg is, dus vandaar dat ik even de reacties van hier wilde proeven.

Het vermoeden bestond bij mij dan ook wat Peter eigenlijk zegt. Het achterdeurtje staat wagenwijd open. Enige nuance die ik daarop heb is dat denk ik niet alleen de achterdeur openstaat naar tweedehandswinkels die eigendom zijn van de AD's zelf, want dat zou betekenen dat alle forum sponsoren eigendom zouden zijn van 2 families. Zou kunnen, maar daar ben ik niet van overtuigd....

Maar dat Rolex hier zo weinig tegen onderneemt verbaasd mij wel. AD's verkopen dus hun stukken via de achterdeur boven lijst prijs, naar groepen dealers in plaats van aan individuele klanten. Dat is iets wat volgens mij het merk niet ten goede komt en kan me ook niet voorstellen dat Rolex dit toestaat. Maar goed, we leven gelukkig in een land met een vrije markt economie waar vraag een aanbod leidend is. Misschien moeten we maar wachten op een enorme recessie of totdat Rolex hun nieuwe productie faciliteiten running heeft en hun productie kan opschroeven.
Veel succes allemaal met het zoeken naar het gewilde horloge!



_____



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver