Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Douane icm Schiphol aankoop (info!)
rondjefrankrijk
Ik?Tuurlijk..

   

Vanmorgen ben ik voor een forumlid van HF gaan kijken bij de vestigingen van Gassan op het passagiersgedeelte van Schiphol. Ik heb zowel de internationale als Schengen vestiging bezocht.

De vraag die ik bij het personeel beantwoord wilde zien:
"Kan ik, als ik internationaal ga vliegen, ook een aankoop doen in de Schengenshop. Zodoende zou ik geen aangifte hoeven doen bij terugkomst. Klopt dat en kan dat?"

In beide shops resulteerde dit in glazig kijkende medewerkers die dachten "Dat het allemaal geen probleem zou zijn". De antwoorden waren bevredigend, maar ik was niet helemaal zeker van hun gelijk.

Daarom gelijk wat ambtenaren van de Douane aan hun jas getrokken en hen dezelfde vraag voorgelegd. Het antwoord wat ik van deze heren kreeg is wel degelijk interessant:
"Alle aankopen welke op Schiphol worden gedaan zijn vrijgesteld van heffingen bij terugkomst. Het aankoopbewijs is voldoende."

Verder verwezen zij naar een arrest van het Hof, "iets met een camera", wat bij mij weer een belletje deed rinkelen. Na even zoeken vond ik wat ik zocht:
http://jure.nl/bj9435
Let dan met name op 5.8 en 5.9.

Misschien al bekend, maar ik dacht op de hoogte te zijn en was verbaasd over deze uitleg.



_____
Grt Bert



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver