Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Schaap en Citroen btw fraude
 
Refz

   

Als je als NL handelaar bij een NL AD inkoopt dan krijgt de handelaar de horloges geleverd met een BTW factuur (21%) en moet de handelaar de horloges daarna zelf ook met een BTW factuur (21%) verkopen. Dat is feitelijk een normale inkoop- en verkoopprocedure voor de handelaar.
De BTW bij inkoop is voor de handelaar aftrekbaar van BTW bij verkoop.

Als je als NL handelaar bij een EU AD (niet NL) dan krijgt de handelaar de horloges ook geleverd met een BTW factuur alleen is het BTW percentage dan 0% (intracommunautaire levering). De handelaar moet de horloges daarna ook met een BTW factuur (21%) verkopen. In de aangifte BTW dient de handelaar de BTW bij inkoop gelijk te stellen aan een binnenlandse levering en dus 21% berekenen over het inkoopbedrag 0% en die BTW is dan aftrekbaar van de BTW bij verkoop.

Als een handelaar horloges inkoopt van een niet BTW plichtige (een particulier) dan gaat de margeregeling gelden en betaald de handelaar alleen de BTW over zijn winstmarge op de verkoop van dat horloge.



_____
114060 - 116520 - 126334
Doe die smartphone weg en ga uiterst rechts rijden...

 Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver