Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Een leuke ontmoeting
Weel240
Beauty is in the eye of the beholder

   

Zo nu en dan help ik aan de balie van Het Jonge Schaap, een houtzaagmolen op de Zaanse Schans, zo ook afgelopen zondagochtend. Een echtpaar kocht twee toegangskaartjes en met een onmiskenbaar Amerikaans accent sprak de man "nice Rolex you have, what type is it and how long do you own it?" Ik had mijn GMT2 BLNR om mijn pols en antwoorde dat ik de Batman een jaar geleden gekocht had en het nog lastig was geweest om er één te vinden.

Hij kende de BLNR maar was niet bekend met de bijnaam Batman, vond het wel een toepasselijke bijnaam en vertelde dat hij $ 450 had betaald voor zijn Submariner. Het leek me niet een type voor een fake Rolex, dus ik vroeg in welk jaar hij zijn Rolex gekocht had. In 1967 en hij had daarna nooit meer een ander horloge gekocht, tot vorige week. De verhalen van de Rolex rovers in Amsterdam hadden ook de States bereikt en hij had daarom een Seiko 5 gekocht voor deze trip "It feels awkward to wear this watch on my wrist. The Seiko is not bad, but after 50 years a Submariner on my wrist, it is a bl#dy shame to do this for a bunch of losers who may steel my Rolex". Hij zij het iets kernachtiger, maar dat terzijde.

Het werd een boeiende conversatie over hun reis en de belevenissen van zijn opa. Die had in de tweede wereldoorlog vele missies op een Boeing B25 gevogen en uiteindelijk neergehaald in Roemenië, daar krijgsgevangen gemaakt en via omwegen in Holland beland was. Hij vroeg hoe wij nu tegen de Duitsers aankijken en nog veel meer vragen over Europa, Nederland en de Brexit. Alles op de directe en ontwapenende Amerikaanse manier van vraagstelling. Dit soort sponane gesprekken zijn aangenaam, zeg maar een soort Rolex cadeautjes zo op de vroege zondagmorgen en daar krijg je energie van.

_____
Marielle

   

Een ontmoeting om te koesteren

Bedankt voor het delen_____
"Als je alles hebt, is niets meer iets waard"
Jan Klaas
JK WATCHSTORE

    

Prachtig mooi verhaal
gr JKFred

   

Bedankt voor dit mooie verhaal,

Koester t......_____
Eleven

   

Mooi_____
"Wat je zegt ben je zelf"
Cyclops

   

Leuk liefhebbers-verhaal!_____
Enjoyed the green (LV) for long time now it is time for the Red (SD)
Refz

   

Dit zijn leuke dingen om mee te maken met toeristen.

Was Boevenspotter nog bezig bij jullie op de Zaanse Schans?_____
114060 - 116520 - 126334
Doe die smartphone weg en ga uiterst rechts rijden...

Peter
il Puffo

   

Zaanse Schans altijd druk leuk

Mooie klok, leuk verhaal_____
6,4 ft=1,95m
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald.
Ceciel Helder

   

Leuk verhaal. Kom tijdens mijn omzwervingen voor het werk in de VS ook vaak met mensen in contact via onze horloges. Wat ook geinig (of minder geinig) is dat ik ook een Seiko 5 SNK809 gekocht heb, speciaal voor vakanties in Nederland. Leuke automaat voor $75 waar niemand aandacht aan besteed. Amsterdam begint in de VS onder de horloge liefhebbers inderdaad de reputatie te krijgen als een rovers hol. Londen ook trouwens.
[bericht gewijzigd door Peter op zondag 06 oktober 2019 09:21]

_____
Fred

   

Nice story en mooie collectie

Dat rovershol is niet alleen onder horloge liefhebbers denk ik....._____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2019 RolexForum  hosted by Cyberserver