Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / PCL op daily beater?
Edelweiss
Nil sine labore

   

In mijn zoektocht naar mijn eerste 'echte' aanwinst laat ik alle mogelijke modellen de revue passeren. Naast het feit dat ik het model mooi moet vinden (en dat zijn ze bijna allemaal ) moet het natuurlijk binnen het budget passen en vooral geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Nu ben ik benieuwd wat jullie ervaring is met polished center links op een Rolex voor dagelijks gebruik (los van persoonlijke smaak). Is dat een absolute afrader in verband met het beschadigen of valt het mee als je maar voorzichtig bent?_____
Er is maar n moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je f te vroeg, f te laat.
rolexrookie

   

Als je op zoek bent naar een daily beater moet je je niet druk maken om krassen etc. Op PLC's komen erg snel krassen dus als dat een probleem voor je is zou ik altijd voor brushed gaan._____
_Gerard_

   

In mijn ogen is een krasje geen beschadiging. Glas kapot, band stuk.
Dat zijn beschadigingen. Als je bang bent voor krasjes moet je geen horloge dragen vind ik. Het ding zit daar om de tijd aan te geven.

Elk dagelijks gedragen horloge krijgt na verloop van tijd een soort van 'slijtage-patina'. Zelfs de meest voorzichtige desk-diver. Je klok gaat 'leven'.

Ik heb twee klokken waar ik totl niet zuinig op ben, een SD4K en een Milgauss. De SD4K zit nu 5 jaar dagelijks om de pols en gaat nergens voor af. Doe er alles mee, van automonteuren tot zwemparadijzen.De Milgauss (PCL) is ruim een jaar oud en draag ik elke week wel een dagje.

Mijn ervaring is dat je vanaf pak 'm beet een halve meter afstand de 'slijtage' op de pcl's niet meer ziet, d.w.z. van een afstandje lijkt het een nieuwe klok. De enige die de slijtage ziet ben je zelf...
Ik herken het wel hoor, in het begin ben je zuinig en voorzichtig. Maar niet meer voorzichtig hoeven zijn is wel lekker. Dt is het moment waarop de klok een deel van jezelf wordt zeg maar. Althans zo ervaar ik het. Een splinternieuwe klok voelt een beetje als een 'alien' haha.

Je kan je band, als je dat mooi vindt, ook af en toe laten polijsten. Begin je weer met een schone lei.


[bericht gewijzigd door _Gerard_ op woensdag 08 mei 2019 09:29]

_____
There are only 10 types of people: those who understand binary, and those who don't.
Hannibal
LB

   

Hier zijn de meningen duidelijk over verdeeld. Ik heb een LB als daily beater maar ik heb persoonlijk ook totaal geen moeite met krasjes of beschadigingen van normaal gebruik. Een horloge is immers een gebruiksvoorwerp wat gemaakt is om gedragen te worden IMO.

Dus bij deze: een horloge met PCL's is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik

Succes


[bericht gewijzigd door Hannibal op woensdag 08 mei 2019 16:04]

_____
OFFICIALLY SATISFIED
Weel240
Beauty is in the eye of the beholder

   

Toevallig was er vandaag een reactie op mijn topic mbt het onderwerp PLC's. Ik heb ze laten brushen om twee redenen, te veel bling-bling, en ondanks zorgvuldig gebruik krassen op de PLC's.

Mijn daily 2018 BLNR ervaar ik met de matte oysterband een stuk rustiger en mooier, het past beter bij de uitstraling vd stalen sporthorloges van Rolex.

En dat is allemaal persoonlijke smaak,tot nog toe zijn de reacties overwegend positief en voor wie het niks vindt, ook goed._____
Vinzzzz

   

Wat mij betreft zijn matte of glimmende PCL's geen reden om een horloge al dan niet dagelijks te dragen. Nog gekker: bij de service van mijn Daytona uit 2010 heb ik ervoor gekozen om niet te laten polijsten, ondanks dat dit geen invloed had op de kosten van de servicebeurt (die bleven ongewijzigd stevig )
Gewoon dragen wat je mooi vindt! Haarlijntjes geven, net als bij ouder wordende mensen, alleen maar karakter.

Gr.,
Vinzzzz_____
116520 - black dial
116610LV
116400GV - blue dial
1603 - silver dial
Aerschtuner

   

Ik draag dagelijks een 116710LN die ik in nieuwstaat van Ramon kocht. Inmiddels heeft die extra charme gekregen door de gebruikelijk lijntjes op de PCL's. Totaal niet storend wat mij betreft.

Het herinnert me zelfs aan zaken als vakantie op Ibiza, dronken BBQ'en op het strand en een wilde nacht in London waar ik voor het eerst heel stoer de GMT functie gebruikte ;-)_____
Boris020

   

Zowel op de BLNR als de 1 maand oude Daytona een aantal krasjes op de plcs.

Lekker snel gelukkig; dan is de druk er vanaf en hoef je niet langer krampachtig te doen

En trouwens op de brushed komen ze ook. Hoort er gewoon bij._____


  

  RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

Copyright 2006-2019 RolexForum  hosted by Cyberserver