Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Foto's en Reviews / het ontwerp van de ROLEXROLEX-ring
 
Evert Meijer

   

Of kortweg de RRR, zoals hij ook wel genoemd wordt. Ik heb het ontwerp eens nader onder de loep genomen gewapend met camera. Het ontwerp zit namelijk best slim in elkaar.

Onder de ring staat 10 x het woord Rolex, 5 x aan de linkerkant en 5 x aan de rechterkant. Daarbij valt aan de linkerkant de beginletter R exact samen met de uurmarker en de uurwijzer zal dus altijd exact een uur over het woord Rolex doen. Daarbinnen vallen de minutenmarkers exact samen met de andere letters. Dus: de minutenwijzer zal altijd 1 minuut over een letter doen en 5 minuten over het woord Rolex.



Om 12 uur precies is dit ritme voorbij. Dan is het namelijk Rolex-tijd, want de Rolexkroon vervangt dan precies 1 letter: 12 uur crown time!



Daarna verschuift door de crown op 12 uur het ritme aan de rechterkant precies een letter en vallen de uurmarkers elke keer samen met de X.



Tussen 5 uur en 7 uur stopt dit ritme voor de gravering van het serienummer (hier is het nr veranderd ivm de privacy van mijn TT GMT ). Tussen de woorden Rolex houdt het ritme precies aan beide zijden 1 minutenmarker rust. En daarna volgen ook de letter en de cijfers van het serienummer precies de minutenmarkers.



Als je ze nu optelt: 10 x 5 rolexletters + 1 serienummerletter + 6 serienummercijfers + 2 lege plekken + 1 kroon op 12 uur = precies 60, het aantal minuten in een uur.



_____
 Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver