Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Foto's en Reviews / dwellers only !
 
Rainer

   

Dweller 1665 "rail dial". Een technisch horloge, met een 'trekje' dat neigt naar het verzamelen van munten. Een onbeduidend verschil met de meeste 'great whites' (te weten: c's in de derde en vierde regel op dezelfde laterale positie) maakt de rail dail extra (onevenredig?) aantrekkelijk voor verzamelaars.



Triplock. Super. Ook Rolex-haters kunnen het niet ontkennen: dit is de beste kroon aller tijden. De kroon der kronen, om kort te gaan.



Overheerlijk druk-aflaat-klepje. De kleur is donkerder dan het omringende staal. Doet denken aan witgoud, maar dat zou onlogisch zijn.



Hier wordt het uit technisch oogpunt een beetje vreemd. De draaibare ring zit op het plexiglas geklemd. Hoe het plexiglas vastzit op de kast moet ik nog uitvlassen, maar een draaibare ring op plexiglas klemmen??



Overigens zal dat plexiglas tijdens het duiken best goed vastzitten. Op 600 meter heerst een druk van 60 bar, i.e. 60 kilo per vierkante centimeter. Een glas van circa 8 vierkante centimeter wordt dan met bijna 500 kilo tegen de kast gedrukt.





De ring is puntgaaf. Je gaat je bijna afvragen hoe dat kan na ruim 30 jaar. Dat is hoe dan ook wel een punt met Rolex. Voor de relatieve leek is het moeilijk vast te stellen in hoeverre sprake is van origineel, 'Ersatz', 'marriage', of nep. Dit geeft een onrustig gevoel.



"Patent". Geef ons heden ons dagelijks brood.





_____
 Dit topic is 18 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver