Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Tudor en vragen erover
 
Roberto
De Rolexfluisteraar

   

Het valjoux 7750 uurwerk wordt gebruikt door heel veel horloge fabrikanten die er na een kleine modificatie een eigen referentie aan geven. Enkele bekende voorbeelden zijn de door Rob genoemde Breitling Chronomat deze gebruikt idd de 7750 en noemt het met een kleine modificatie caliber 13.
De Cartier Santos 100 chronograaf gebruikt ook een 7750 uurwerk net zoals de dure Hublot Big Bang voorzien is van dit uurwerk. En zo kan je nog wel even doorgaan. De 7750 wordt door zeer veel horloge fabrikanten gebruikt die er dan een eigen horloge-modelletje omheen maken en een eigen referentie eraan geven aan de vaak slechts licht gemodificeerde 7750 uurwerken en zo vele duizenden euro's uit de zak van de vaak onwetende klant kloppen. Als je weet dat een 7750 uurwerk rond de 300 euro's inkoop kost dan kun je uitrekenen hoeveel winst er door de horloge fabrikanten wordt gemaakt voor enkel wat design. Ik heb begrepen dat de Swatch group hier ook de buik van vol heeft en heeft besloten om de verkoop en in principe misbruik van hun uurwerken te willen stoppen en alleen nog in de eigen horlogelijnen wil gaan gebruiken-heeft iemand hier exacte info over dan is dat van harte welkom!

Ik heb persoonlijk geen hoge pet op van merkhorloges uit het hogere segment met een 7750 uurwerk want ik vind dat ze over het algemeen zwaar over the top geprijsd zijn in verhouding met de merken die eigen calibers gebruiken. Dit zijn er echter maar een handjevol maar gelukkig is Rolex er een van vandaar mijn bijzondere passie richting dit merk.


[bericht gewijzigd door Roberto Bontioni op zondag 30 november 2008 14:30]

_____
Vedi Napoli e poi muori
 Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver