Wijzig je profielWijzig je persoonlijke instellingenRegistreer hier!Actieve onderwerpenVeelgestelde vragenZoekenInloggenTerug naar de forum-index

  

 Index / Algemeen / Even glas vervangen..pfffff.
 
Okami

   

Quote:
Op donderdag 19 januari 2017 00:30 schreef Rob19 het volgende:
Wat ik me wel afvraag of deze ZZPers ook originele onderdelen gebruiken en of ze ook de kennis hebben om een horloge te servicen dat een van de laatste kalibers heeft.


Ik begrijp je zorg, dat is ook mijn zorg, echter...
Bij deze zelfstandige horlogemaker (ZZPer vlgs. jou) gaan zo veel Rolexen door zijn handen dat hij absoluut up to date is m.b.t. de nieuwste kalibers etc. ook v.w.b de benodigde onderdeel boeken; ik heb ze zelf gezien.

Hij overtuigt mij v.w.b. het gebruik van OEM Rolex service parts....laat dit ook zien.....ach die man heeft/weet zo veel, heeft veel Rolexen in alle reparatie /reconditioning stadia liggen, ook daar wordt je stil van.
Van wie hoor je dat Rolex vermoedelijk vroeger betere/slijtvastere materialen toepaste.....alleen van iemand die al tientallen jaren in het vak zit, Rolex door en door kent en gecertificeerd is kan hierover meepraten denk ik...

Hij is verder uiterst klantgericht (zoals het hoort!), je kan met hem overleggen hoe/wat je wil...mits het maar met zijn eigen beroepscode overeen komt......dus bij hem geen soms niet echt noodzakelijke inwendige vervangingen om alleen maar te voldoen aan de "Rolex Service Standaard".
Fijn om niet alleen maar overgeleverd te zijn aan de persoon achter de AD-balie die alleen maar conform de Rolex normen mag werken.....en die desondanks soms geen beroepseer heeft behalve dan "graaien" en onvoorspelbare prijsstellingen bij reparaties en termijnen...

Dit zal wel niet zo zijn bij het merendeel van de AD's, echter het voorbeeld in de eerste post van D-FCU is m.i. veelzeggend en uit nood geboren >>>>>>>
......."Wat is dat toch met die "service"afdelingen van de Nederlandse Rolex-dealers?
Ze roepen maar wat en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ze onnodig hoge bedragen rekenen.".......

Last but not least.....ik zag bij deze reparateur mooie klokjes ter reparatie/reconditioning liggen waarvan enkele afkomstig van een bekende naam in Rolex-Nederland......nee, geen Heetman, Gassan, S&C, etc.

Moraal van het verhaal....met reparatieprijzen zou het zo anders kunnen; echter dat blijft waarschijnlijk voorlopig nog een utopie.



_____
 Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3



  







RolexForum.nl website publications are not affiliated with or endorsed by ROLEX SA or ROLEX USA

© Copyright 2006-2024 RolexForum  hosted by Cyberserver